Ontharen blijft een uitdaging

Ontharen is en blijft toch echt een ding voor de meeste vrouwen èn mannen. Ook al zijn er met regelmaat periodes waarin niet ontharen wordt toegejuicht, het gros van de mensen geeft de voorkeur aan ontharen. En dat is natuurlijk best logisch, ontharen wordt ervaren als aantrekkelijker en hygiënischer en in het geval van de dames, als vrouwelijker. Dat is ook waarom 80 procent van de dames zich wekelijks onthaart en meer dan 10 procent zelfs dagelijks scheert.

Geen wonder dat we massaal blijven zoeken naar de makkelijkste en beste manier van ontharen, want ontharen wordt wel gezien als een vervelend, steeds maar terugkerend klusje. Maar liefst 96 procent van de Nederlandse vrouwen is niet tevreden over haar manier van ontharen en vindt het vooral gedoe. Snijwondjes, een geirriteerde huid en moeilijk bereikbare plekken, zijn de top 3 ergernissen rondom ontharen.

Het scheermes staat met stip bovenaan, als meest gebruikte methode om te ontharen. Zo’n 50 procent van de vrouwen scheert zich en meer dan 20 procent epileert. De meeste mensen die ontharen geven aan dat ze liever permanent van hun ongewenste beharing af zouden willen komen, maar niet echt goed weten hoe permanent ontharen nou precies werkt.

En dat is te merken, want meer dan de helft van de geënquêteerden heeft wel eens een rokje niet aangetrokken omdat ze vergeten was haar benen te ontharen. 54 procent van de vrouwen hield haar bovenkleding aan, omdat ze haar oksels niet had onthaard terwijl ze het te warm had en 40 procent heeft ervaring in het verhullen van haar bikinilijn omdat er haren zichtbaar waren.

Maar daar stoppen de ongemakken niet, zo gaan ongewenst haar en intimiteit nog lang niet samen. Een kwart van de vrouwen ging ooit niet verder dan een zoen om een ‘stoppelige’ vrijpartij te voorkomen. Een kleine 10 procent heeft zich wel eens expres niet onthaard om er zeker van te zijn niet met haar date in bed te belanden.

Dat laatste kan natuurlijk erg handig zijn, maar onder aan de streep is 1 ding erg duidelijk: het gros van de vrouwen wil graag permanent en op een makkelijke manier van ongewenst haar af. En dat snappen wij bij PulsX als geen ander. Daarom hebben wij er onze missie van gemaakt om zoveel vrouwen en mannen kennis te laten maken met onze SHR techniek voor permanent ontharen. Met deze techniek kunnen we ontharen op elke gewenste plek, voor elk huid- en haartype.

Ben jij klaar met je haar? Tijd om een PulsX salon binnen te stappen! Je vindt ze hier.