FAQ

Hier vind je de meest gestelde vragen over laser ontharen. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact op.

Wat betekent SHR?
SHR staat voor Super Hair Removal. 
Hoe werkt SHR?

SHR -technologie richt zich in tegenstelling tot de conventionele IPL of Laser maar oppervlakkig op de melanine. Het doel is voornamelijk om de stamcellen uit te schakelen die nieuwe haren produceren. SHR werkt met een hoge optische energie en hele snelle pulsjes. Hierdoor wordt het eiwit van de stamcellen heel snel verwarmd en krijg je oedeem vorming rond de haarfollikel. Die kan daardoor geen haartje meer produceren. Deze techniek maakt het mogelijk om ook een donkere huid behandelen. 

Is ontharen met SHR veilig?

Ja, doordat SHR met een lagere temperatuur werkt dan conventionele systemen wordt de kans op hypo-en hyperpigmentatie of blaren al bijna tot nul gereduceerd. Als jij je dan ook goed houdt aan de aanwijzingen van onze PulsX specialiste (zoals niet meteen in de zon gaan zitten) is het echt volkomen veilig!

Is ontharen met SHR pijnlijk?

Nee, in tegenstelling tot de conventionele systemen die een “tik” op de huid geven heb je bij SHR een licht warme of tintelende sensatie, die niet als pijnlijk wordt ervaren.

Is het ontharen ècht permanent en definitief?

Ja, het haartje dat je weghaalt is ook echt weg. Je hebt wel in je lichaam honderdduizenden “slapende” haarzakjes en die kun je niet behandelen. Daarom heb je ook meer behandelingen nodig. Daarnaast kunnen hormonen een negatief effect op het resultaat hebben. Definitief ontharen is dus nooit echt permanent. Onze PulsX salons zijn erop getraind om jou bij de eerste behandeling zo goed mogelijk voor te lichten. D.m.v. het intake formulier kan er een globaal advies gegeven worden in hoeveel behandelingen je nodig zult hebben.

Wat is het verschil tussen IPL/laser ontharen en ontharen met de SHR techniek?

De conventionele technieken richten zich op het pigment (melanine) in de haarwortel waardoor een donkere huid en/of lichte haren moeilijk te behandelen zijn. SHR richt zich primair op eiwitten in de stamcellen rond het haarzakje.

Is ontharen met de SHR techniek geschikt voor mij?

Ontharen met de SHR techniek is geschikt voor ieder huidtype en haarkleur en dus ook voor jou. Fijn he?

Wanneer kan ik geen behandelingen met SHR krijgen?

Als je zwanger bent of zwanger geweest bent tot 7 maanden na de bevalling ivm zwangerschapsmasker.

Als je korter dan 6 maanden geleden een hartinfarct gehad hebt.

Als je een pacemaker of inwendige defribillator hebt.

Bij antibiotica of lichtgevoelige medicatie tot 1 week na het aflopen van de kuur.

Bij niet goed ingestelde epilepsie of aura migraine.

Bij borstvoeding wordt het bovenlichaam niet behandeld.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren bijv. wat je wilt laten behandelen (een been gaat sneller dan een bikinilijn en een bikinilijn weer sneller dan een bovenlip). Hormonen en dus ook jouw leeftijd spelen hierin een grote rol. 

Niemand kan 5 behandelingen garanderen ook al wordt daar  helaas wel mee geadverteerd. Na een paar behandelingen kunnen we in combinatie met het intake formulier een realistische inschatting maken van het aantal behandelingen dat jij waarschijnlijk nodig zult hebben.

Wat zijn de prijzen van de behandelingen?

Als je in het menu op “prijzen” klikt zie je direct wat de behandelingen kosten.

Waar vind ik een PulsX salon?

Als je in het menu op “salons” klikt, zie je direct waar je jezelf kunt laten behandelen.

Hoe kan ik me aansluiten als PulsX Salon?

Door contact op te nemen middels het contactformulier. We maken dan graag persoonlijk kennis met je, om te kijken of je aan de vereisten voldoet. We kunnen alleen met jou in zee gaan als je een gedreven beautyprofessional bent.